לקציני משטרה מדרגת מפקח ומעלה ניתנה הסמכות לשלול שלילה מנהלית של רישיון נהיגה לתקופות קצובות הנעות בין 30-90 יום כאשר יש להם חשד שבוצעה עבירת תנועה שסיווגה קבוע בתקנות. כלומר, בהינתן שלקצין המשטרה החשד לביצוע עבירת תנועה מסוימת, בסמכותו ובכפוף לשיקול דעתו לפסול לאדם רישיון “על המקום”.
מהי פסילה
סעיף 47 לפקודת התעבורה מקנה לקצין המשטרה לפסול פסילה מנהלית רישיון נהיגה בגין, בין היתר, העבירות הבאות: אי מתן זכות קדימה, נהיגה תחת השפעת סמים או אלכוהול, עקיפה מסוכנת, עקיפה על פס לבן, חריגה גבוהה מהמהירות המותרת, אי מתן זכות קדימה להולך רגל על מעבר חציה, הובלת משא בחריגה גבוהה מהמשקל המותר ועוד. במקרים אלו בסמכות קצין המשטרה לשלול לנהג את רישיון הנהיגה ל-30 יום. במצבים בהם אדם מעורב בתאונת דרכים בה נחבל אדם או רכוש ניזוק בסמכותו לשלול את הרישיון עד ל-60 יום. בנסיבות בהן נהרג אדם בסמכות קצין המשטרה לשלול את הרישיון לנהג הפוגע עד ל-90 יום.
שימוע
כמו בכל הליך בו נפגעת זכות של אדם על ידי השלטון, כאשר הליך הפסילה מתבצע על ידי שוטר שאינן קצין הוא מחויב להזמין את עובר העבירה לשימוע על ידי קצין משטרה. בדרך כלל, השימוע הוא הליך קצר מאוד ודיי תכליתי. אף על פי שמטרתו היא שמיעה כנה ואמיתית של הנהג אודות גרסתו לאירועים ומה לשיטתו היו נסיבות האירוע, בדרך ההחלטה אינה משתנה. עם זאת, הסתייעות בשלב זה בשירותי של יוסי יורוביצקי עורכי דין לתעבורה ושות’ בהחלט עשויה לסייע לכם לשנות את שיקול דעת המשטרה כבר בשלב השימוע.
ערעור בבית משפט
כמובן, החלטת המשטרה אינה סופית ויש אפשרות להגיש ערעור לבית המשפט. בעניין זה יש צורך להיעזר בעורך דין מיומן, בעל ניסיון רב, אשר יוכל להעביר את תמצית הטיעון שלכם לשופט באופן הטוב ביותר. אל הדיון בבקשה מגיעים נציגי המשטרה וכן הנהג לו נשלל הרישיון, ועליהם להציג את טיעוניהם בעניין. עיקר תפקידו של עורך הדין במקרה זה הוא להטיל ספק בראיות אותן הציגה המשטרה ולערער על שיקול דעתם. כמובן, היכולת לעשות זאת היא מורכבת, ודורשת ניסיון רב כמו ניסיונו של עורך הדין יוסי יורוביצקי, אשר ייצג וטיפל במקרים רבים מאוד של פסילה מנהלית. בחירה בשירותיו של יוסי יורוביצקי בזכות הניסיון, השירות החם והיעיל ובעיקר בזכות הניסיון המוכח, היא הבחירה הטובה עבורכם.